Menü
Kosár

Általános szerződési feltételek

Webáruház üzemeletetője:
Visual Lifestyle Kft.
1048 Budapest, Homoktövis u. 114.
Adószám: 27064513-2-41
Cégjegyzékszám: 01-09-347455
Bankszámlaszám: OTP Bank 11713201-21453908
Telefon: +36 70 628-3096
E-mail: info@matracpontok.hu

Megrendelés feladása
Megrendelést a web áruházban kizárólag interneten keresztül fogadunk el, a https://www.matracpontok.hu webcímen. Telefonon nem fogadunk el megrendelést. A megrendelés nem minősül írásba foglalt szerződésnek, kinyomtatásra, iktatásra nem kerül.

Árak
Web áruházunkban található árak bruttó fogyasztói árak, azaz tartalmazzák az Áfát, továbbá magyar forintban értendők. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek érvényesek!

Szavatosság és garancia (jótállás)
A szavatossági jog alapján az eladó felelősséget vállal azért, hogy teljesítéskor hibátlan terméket ad át a vevőnek, tehát a terméknek nincs olyan hibája, amely csak később fog kiderülni. Hibáról akkor beszélünk, ha a termék mennyiségi vagy minőségi szempontból hibás.

A hiba okának a termék kicsomagolásakor vagy használatakor kell fennállnia. A vásárlónak kell bizonyítania, hogy már teljesítéskor megvolt a hiba, de teljesítéskor még nem lehetett észlelni.

Vélelmezett, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha ez az áru természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen.

Az eladó mentesül a szavatosság alapján fennálló kötelezettségei alól, ha a hibát a vásárló a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy ha a hibát a vásárlónak a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.

A vevő a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását a kötelezettel közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt kifogást kellő időben közöltnek kell tekinteni. A vásárló a teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényét, azonban használt termékeknél, az elévülési idő egy év, kivéve leértékelt, akciós termékek. Az elévülési határidő a teljesítéskor kezdődik.

Abban az esetben, ha a jogosult igényét azért nem tudja érvényesíteni a bíróság előtt keresettel az elévülési időn belül, mert a hiba - bár az oka már megvolt a teljesítéskor - csak később jelentkezett, vagy menthető okból nem volt abban a helyzetben, hogy igényét érvényesítse (pl. betegség), a szavatossági jogok érvényesítésének határideje a teljesítés időpontjától számított három év (jogvesztő határidő).

A szavatossági jog alapján a vásárló javításra, cserére jogosult. A szavatossági igények közül a vásárló választhat.

Az árleszállítást vagy az elállást akkor választhatja a jogosult, ha sem kijavítást, sem kicserélést nem kérhet mert ennek teljesítése lehetetlen, vagy az eladó részére a másik választható szavatossági igény teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel jár.

A garancia értelmében az eladó garantálja, hogy a vevő által vásárolt termék bizonyos időtartamon belül kifogástalanul használható. Ez alatt az időtartam alatt az eladó a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett (például azért, mert a vásárló nem rendeltetésszerűen csomagolta ki, vagy használta a terméket.

Garancia van minden termékre, az átadástól a garancialevélben jelzett időpontig. A garancialevél tartalmazza a garancia kötelezettjének nevét és címét, a garancia tartalmát, időtartamát, területi hatályát, és a belőle eredő jogok érvényesítésének módját, továbbá, hogy a garancia a vásárlónak a törvényből eredő jogait nem érinti.

A garancia csak abban az esetben érvényesíthető, ha a vevő a terméket megfelelően csomagolva és kitisztított állapotban küldi vissza. A garanciális igény nem érvényesíthető a nem rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodásokra illetve sérülésekre. A garanciális ügyintézés további részleteire a PTK-ban, a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben, illetve a 151/2003 (IX. 22.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadók.

Elállás joga
A távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet 4.§ és 5.§ szerint a vevő az eladóval elektronikus úton kötött szerződéstől, 14 napon belül indokolás nélkül elállhat. Boltjainkban történő vásárlás esetén nincs lehetőség elállásra.

A Vevő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor a terméket átvette. A Vevő elállási jogát a fentiekben meghatározott határidőn belül az Eladóhoz eljuttatott írásbeli nyilatkozattal gyakorolhatja.Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a vásárló nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. A nyilatkozatot írásos formában jelezze ügyfélszolgálatunk felé az info@matracpontok.hu email címen.

Elállás esetén a kifizetett vételár az elállási nyilatkozat eladó általi kézhezvételét követő 30 napon belül visszatérítésre kerül. A vételáron felüli költségeket (szállítási díj), és az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket a vásárló köteles viselni.

Elállás gyakorlásakor a kiszállítást követő 14 napon belül kell visszaküldeni a terméket a számlával együtt címünkre: 1134 Budapest, Váci út 19. Amennyiben a termék utánvéttel érkezik, azt nem áll módunkban átvenni. Az áru ellenértékét postai úton, vagy átutalással juttatjuk vissza.

Nem gyakorolható az elállási jog olyan kibontott áru esetében, amely a termék használójának higiéniai okokból személyéhez kötött, (pl. matracok, fedőmatracok) vagy vevő részére gyártott egyedi termék, illetve amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, ha a csomagolást a vásárló felbontotta, és az áru nem minőségi hibás.

Az elállási jog gyakorlása csak eredeti állapotának megfelelő, sértetlen, rendszeresen még nem használt termékekre érvényes (kiegészítőkkel, használati utasítással ellátott áru az eredeti csomagolásban visszaküldve), ellenkező esetben jogunkban áll az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárunk megtérítését követelni.

Házhoz szállítás

Megrendelt áru átvételének módja:
- Személyes átvétel a Matracpont üzletekben, melyek elérhetősége a mintaboltjaink menü alatt megtalálhatóak.

Nyitva tartás: Hétfőtől-Péntekig 10-16-óráig, Szombaton: 9-13-óra között időpont egyeztetéssel.

- Házhoz szállítás, ahol futárszolgálat szállítja az Ön által megadott címre.

Szállítási díjak:

Párna (max. 2kg-ig): 1.700Ft

Fedőmatrac mérettől függően (2-5kg-ig): 2.000-2.500Ft

Matrac mérettől függően (5-40kg-ig): 3.500-4.000Ft

Több termék vásárlása esetén az árak a súlykorlátnak megfelelően változhatnak!

Ha a termék megrendelésekor akcióban biztosítjuk az ingyenes kiszállítást, akkor a termék kiszállítási költsége 0Ft.

Több termék rendelése esetén ha valamelyik termék mellett nem szerepel az ingyenes kiszállítás, akkor a szállítási díjat a teljes termékcsomagra számítjuk fel.

A szállítás időpontjáról és a szállítási díjról e-mail-ben vagy telefonon tájékoztatjuk Önt. A termékeket csak Magyarországon belül, munkanapokon áll módunkban kiszállíttatni vagy postázni.

Szállítási határidő :
A szállítási határidő a termék megrendelésekor a termék mellett tüntetjük fel. Amennyiben a termék raktáron van, akkor a termék árának megfizetésétől számítva 1-2 munkanap a szállítás. Amennyiben a várható szállítási időpont meghaladja a 10 napot, a termék megrendelésének beérkezése után telefonon vagy e-mailben tájékoztatjuk Önt erről. Ha a későbbi szállítási határidő nem felel meg Önnek, a megrendelését módosíthatjuk vagy törölhetjük.

Amennyiben a megrendelés kiszállítását csak több részletben tudjuk teljesíteni, a többlet szállítási költségét cégünk átvállalja. A csomagolásért külön költséget nem számítunk fel.

Fizetési feltételek:

A fizetés történhet:

• Személyes átvétel esetén készpénzben vagy átutalással az áru átvételekor az árukiadóban.

• Házhoz szállítás esetén előre átutalással vagy utánvéttel.

Átutaláskor kérjük a megrendelés sorszámát minden esetben írják bele a megjegyzés rovatba! A megrendelt termékek és az eredeti számla, a pénz bankszámlánkra történő beérkezése után kerül kézbesítésre.

Utánvét választása esetén a megrendelt termék kézbesítéskor az átvétel esetén fizetendő a kézbesítő futárnak. Utánvét esetén a pénz kezelésére vonatkozóan kezelési díjat számítunk fel, melynek díjai értékhatártól függően:

0-20.000 Ft: 1.900 Ft

20.001-50.000 Ft: 2.900 Ft

50.001 Ft-tól : 3.900 Ft

Egyéb feltételek
Az áruk jellemzőit a konkrét árucikk adatlapjáról tudhatja meg. Az adatlap esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk.

Adatvédelem
Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk. Adatait harmadik félnek nem adjuk át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél cégünk alvállalkozójaként működik együtt. Ekkor azonban az alvállalkozók a cégünk által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. Adatainak kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el. (1992. évi LXIII. törvény )

Fogyasztóvédelmi hatóságok elérhetőségei

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

1088 Budapest, József krt. 6.

Központi telefonszám: +36 1 459 4800

Faxszám: +36 1 210 4677

NFH Észak-alföldi Regionális Felügyelősége

4024 Debrecen, Szent Anna u. 36.

4002 Debrecen, Pf. 475.

Telefonszám: +36 52 533 924

Telefax: +36 52 327 753

NFH Dél-alföldi Regionális Felügyelősége

6722 Szeged, Kossuth L. sgt. 17.

6701 Szeged, Pf. 12.

Telefonszám: +36 62 541 737

Telefax: +36 62 541 739

NFH Észak-magyarországi Regionális Felügyelősége

3300 Eger, Kossuth L. u. 9.

3301 Eger, Pf. 81.

Telefonszám: +36 36 515 598

Telefax: +36 36 323 587

NFH Közép-magyarországi Regionális Felügyelősége

1052 Budapest, Városház u. 7.

1364 Budapest, Pf. 144.

Telefonszám: +36 1 328 0185

Telefax:+36 1 411 0116

NFH Dél-dunántúli Regionális Felügyelősége

7400 Kaposvár, Fő u. 57.

7401 Kaposvár, Pf. 76.

Telefonszám: +36 82 510 868

Telefax: +36 82 510 661

NFH Közép-dunántúli Regionális Felügyelősége

8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14.

8050 Székesfehérvár, Pf. 936.

Telefonszám: +36 22 501 751

Telefax: +36 22 501 627

NFH Nyugat-dunántúli Regionális Felügyelősége

9022 Győr, Árpád út 32.

9002 Győr, Pf. 311.

Telefonszám: +36 96 329 244

Telefax: +36 96 329 186

A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.